Megjelent az NKI Kibertan. tv. alkalmazási útmutatója

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet a Kibertan. tv. hatálya alá tartozó szervezetek számára útmutatót adott ki a törvény végrehajtási rendeletének (7/2024. (VI. 24.) MK rendelet) gyakorlati alkalmazásához.

Az útmutató két részből áll. Az első rész (Előkészületek) a rendelet 1. mellékletének megfelelően bemutatja a kockázatmenedzsment keretrendszer felépítését, segítséget nyújt a biztonsági osztályba sorolás végrehajtásában, valamint a védelmi intézkedések testreszabásában, alkalmazásában. A második részben az útmutató – követelménycsaládok szerinti bontásban – részletes ismertetést nyújt valamennyi, az MK rendelet 2. mellékletét képező Védelmi intézkedések katalógusában szereplő kontrol működéséről, és segít a követelmények gyakorlatba történő átültetésében. Ezeken túl az útmutató elemzi a 41/2015 BM rendelet és az MK rendelet közötti különbségeket, és konkrét, lépésről-lépésre történő útmutatást nyújt azokra a teendőkre, amelyeket az átállás során szem előtt kell tartani.

Az első rész (Előkészületek) letölhető: https://nki.gov.hu/wp-content/uploads/2024/08/Elokeszuletek-ver.-1.0.pdf

A második rész (Követelmény katalógus) letölthető: https://nki.gov.hu/wp-content/uploads/2024/08/Vedelmi-intezkedesek-katalogusa-tablazat-ver.-1.0.xlsx

További jó felkészülést kívánunk!

Scroll to Top